Согласност за колачиња

Употреба на колачиња

Колачињата се мали датотеки со податоци што се зачувуваат во вашиот интернет прелистувач или хард диск кога ја посетувате страницата. Колачињата му дозволуваат на V-TAC да ја подобри страницата на таков начин што ќе содржи информации што се корисни на најдобар можен начин за вас во моментот на вашата посета. Користејќи колачиња, Ви обезбедуваме персонализирани информации до кои имате пристап само Вие. Повеќето интернет прелистувачи дозволуваат употреба на колачиња.

И покрај сето ова, некои колачиња се зачувани во моментот на отворањето на Страницата, без можност да се побара Ваша согласност. За да се зачуваат други колачиња, ќе биде потребна ваша согласност.

Страницата ги користи следниве колачиња:
  • Колачиња за сесија;
  • Pop-up колаче;
  • Колаче за веб сообраќај;
  • Колаче за заштита на лични податоци.
Можете да го подесите вашиот интернет прелистувач да не зачувува колачиња или можете да ги избришете веќе зачуваните колачиња. Доколку сакате да ги користите овие функции, ве молиме контактирајте го производителот на вашиот интернет прелистувач.

V-TAC не е одговорен во случај кога интернет прелистувачот што го користите не ги поддржува функциите за контрола на користењето, не дозволувајќи зачувување или бришење на зачуваните колачиња. Во случај да не дозволите зачувување на колачиња или во случај да ги избришете колачињата што веќе сте ги зачувале, во зависност од видот на колачињата, можно е нарушување на функциите на страницата.

Google Analytics

Веб-страницата користи Google Analytics - услуга обезбедена од Google Inc. („Гугл“). Google Analytics користи колачиња кои се зачувани на вашиот компјутер. Колачињата овозможуваат поставување тема и персонализација на содржината преку изготвување извештаи и анализа на вашата ефикасност при посета на страницата.

Информациите генерирани од колачињата за вашата активност на страницата (вклучувајќи ја и вашата IP адреса) се пренесуваат и се зачувуваат на сервер на Google во САД. Google обезбедува податоци или доделува обработка на податоци на трети страни, доколку е соодветно и до степен до кој тоа го дозволуваат важечките закони.

Google не ја врзува вашата IP адреса со други податоци што ги обработува. Анонимноста на вашата IP адреса на страницата се постигнува со нејзино шифрирање во земјите членки на Европската унија и земјите според Договорот за Европската економска област. По исклучок, целосната IP адреса може да се пренесе на серверот на Google во Соединетите држави и таму да се скрати.

Социјалните мрежи

Вашиот пристап до социјалните мрежи како што се Facebook, Google +, YouTube, Twitter, итн. предвидува посебна регистрација и прифаќање други услови и услови на овие страници. V-TAC не е одговорен да ги заштити вашите лични податоци при прифаќање на општите услови. Ве молиме детално да се запознаете со општите услови и услови на овие веб-страници.

Приклучоци / Plug-in

Сајтот користи Social Plugins, што се софтверски компоненти кои додаваат дополнителни опции на вашиот интернет прелистувач, во координација со нивните услови и регистрации. Ги користиме следните приклучоци:

Facebook

Веб-страницата користи социјални приклучоци на социјалната мрежа facebook.com, која ја одржува Facebook Inc., 1601 С. Калифорнија Аве, Пало Алто, ЦА 94304, САД. ("Фејсбук"). Овој прилог се препознава според логоата на Facebook (бело „f“ на сина заднина или „палци нагоре“) или се препознава со „Facebook Social Plugin“. Списокот и типовите на Facebook Social Plugins може да се најдат следниот линк: http://developers.facebook.com/plugins/.

Кога посетувате веб-страница која содржи додаток на Facebook, вашиот интернет прелистувач се поврзува директно со серверите на Facebook и содржината на додатокот се пренесува директно од Facebook на вашиот интернет прелистувач, кој го поврзува со веб-страницата. Со поврзување со овие додатоци на Facebook, Facebook добива информации дека нашата соодветна веб-страница или платформа е користена, дури и ако не сте регистрирани или не сте најавени на Facebook.

Информациите (вклучувајќи ја вашата IP адреса) се пренесуваат и зачувуваат од вашиот интернет прелистувач директно до серверот на Facebook во САД. Ако сте најавени на Facebook, посетата на страницата може веднаш да се одрази на вашиот профил на Facebook. Ако комуницирате со овие приклучоци, на пример со притискање на копчето „Ми се допаѓа“ или ако напишете коментар, овие информации веднаш се префрлаат од вашиот интернет прелистувач и таму ќе се складираат. Информациите ќе бидат објавени и на вашиот Фејсбук профил и ќе бидат видливи за вашите пријатели на Фејсбук.

Ве молиме информирајте се за условите и опциите за поставките за заштита на Вашите лични податоци, како и нивната цел и опсег со посета на следната адреса: http://www.facebook.com/policy.php. Доколку не сакате Фејсбук да ја забележи и зачува посетата на страницата на вашиот Фејсбук профил, неопходно е да се одјавите од Facebook пред да ја посетите страницата. Можете да спречите целосно вчитување на додатоците на Facebook со инсталирање на екстензии на вашиот интернет прелистувач, на пример „Facebook Blocker“ (http://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

Google +

Веб-страницата користи социјални приклучоци на социјалната мрежа Google+, која ја одржува Google Inc., 1600 Ампхитхеатре Парквеј, Моунтаин Вју, Ца 94043, САД („Google“). Овој додаток е препознатлив по логоата на Google (копче „+1“ на бела или обоена позадина). Списокот и типовите на Google+ Social Plugins може да ги погледнете на следниот линк: https://developers.google.com/+/plugins.

Кога посетувате веб-страница која содржи додаток Google +, вашиот интернет прелистувач се поврзува директно со серверите на Google и содржината на приклучокот ќе се пренесе директно од Google на вашиот интернет прелистувач, кој ќе го поврзе со веб-страницата . Со поврзување со овие додатоци на Google, Google добива информации дека нашата соодветна веб-страница или платформа е посетена, иако не сте регистрирани и не сте најавени на Google+.

Информациите (вклучувајќи ја вашата IP адреса) ќе бидат префрлени и зачувани од вашиот интернет прелистувач директно на сервер на Google во САД. Ако сте најавени на Google+, посетата на страницата може веднаш да се истакне на вашиот профил на Google+. Ако комуницирате со овие додатоци, на пример притискање на копчето „+1“, овие информации веднаш се пренесуваат од вашиот интернет прелистувач на Google и ќе се складираат таму. Овие информации ќе бидат објавени и на вашиот профил на Google и ќе бидат видливи за вашите контакти на Google+.

Ве молиме информирајте се за условите и опциите за поставките за заштита на Вашите лични податоци, како и нивната цел и опсег со посета на следната адреса: https://developers.google.com/+/web/buttons-policy. Доколку не сакате Google да ја забележи и зачува посетата на страницата на вашиот профил на Google+, неопходно е да се одјавите од Google+ пред да ја посетите страницата. Можете да спречите целосно вчитувањето на додатоците на Google со инсталирање на екстензии на вашиот интернет прелистувач,користејќи го блокирачот на скрипти „Без скрипта“ (http://noscript.net/).